Mini Jahoďák 0,25l
Kód: 15519Detailní popis produktu
O Jahoďáku
Kombinace alkoholu a jahod je odjakživa zaručeným úspěchem. Jahoďák si uchovává hříšně sladkou chuť a omamnou vůni, která vás okamžitě okouzlí, jakmile odhodíte víčko. S každým douškem si budete chtít dopřát další, až se nakonec ocitnete s prázdnou lahví.
Jak správně pít Jahoďák
Jahoďák si vychutnáte nejlépe vychlazený, proto mu dopřejte pár hodin v lednici. Pokud spěcháte, máme pro vás tipy, jak víno rychle ochladit. Tento jahodový klenot je skvělý jako aperitiv k rozvinutí chutí pokrmu nebo jako digestiv po vydatném jídle. Pokud vás přepadne chuť na sladké, sklenka Jahoďáku vás uspokojí stejně dobře jako tabulka čokolády.
V letních měsících se Jahoďák stane vaším nepostradatelným osvěžením. Stačí přidat pár kostek ledu nebo ho promíchat se sodovkou a máte vinný střik, který osvěží i ty nejparnější dny. Skvěle se hodí také do míchaných nápojů – třeba místo brusinkové šťávy nebo grenadiny. Smícháte-li ho se sodou a ledem, výsledný drink vás nadchne a žádná dáma neodolá.
Párování s pokrmy
Jahoďák si skvěle rozumí s pokrmy, které potřebují sladký nádech. Doporučujeme ho podávat k tvarohovým knedlíkům, cheesecaku, čokoládovým dezertům, pudinku nebo panna cottě. Stejně tak si ho můžete vychutnat ke slaným jídlům – výborně se hodí k lehkému zeleninovému salátu nebo červenému grilovanému masu.
Skladování a trvanlivost
Pro zachování nejlepších vlastností vína doporučujeme Jahoďák skladovat v chladu a temnu. Doba skladování je 12 měsíců od doručení. Otevřenou láhev můžete uchovat v lednici i několik dní, ale pro plné vychutnání všech chutí a vůní je nejlepší víno vypít co nejdříve po otevření.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vinotéka |
---|---|
Víno: | Ovocné |
Chuť: | Polosladké |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Objem vína: | 0,25l |
Složení: | jahody (min. 30 %), voda, cukr, siřičitany, sorban draselný |
Uzávěr: | Šroubovací |
Balení: | Skleněná lahev |
Země původu: | Česká republika |
Trvanlivost: | 1 rok, po otevření týden v lednici |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.